Uitvaartverzekering afsluiten

Als uitvaartvereniging wordt ons vaak gevraagd of het zinvol is een verzekering af te sluiten voor de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Deze vraag is niet met een simpel ja of nee te beantwoorden. Dit hangt van vele factoren af. We noemen er enkele:

  • de leeftijd van diegene waarvoor de verzekering wordt afgesloten;
  • de persoonlijke (financiële) situatie;
  • het bezit van eigen geld;
  • wat voor uitvaart wil men.

Onze vereniging heeft er bewust voor gekozen geen verzekeringen aan te bieden. Wij zijn van mening dat een ieder dat zelf moet kunnen bepalen.

Welke mogelijkheden zijn er?

U kunt ervoor kiezen een uitvaart in natura te verzekeren. Hierbij wordt een polis afgesloten waarbij na overlijden van de verzekerde een uitvaart wordt verzorgd door of namens de verzekeraar. In de polis wordt omschreven hoe die uitvaart dan wordt verzorgd. U bent dan niet vrij in het kiezen van een uitvaartvereniging of uitvaartondernemer.

Een andere mogelijkheid is dat u kiest voor een verzekering die bij overlijden een bedrag uitkeert. Wanneer de verzekerde overlijdt keert de verzekeraar een in de polis vastgelegd bedrag uit aan de nabestaanden die hiermee de rekening (deels) kan betalen. In dit geval bent u wel vrij in het kiezen van een uitvaartvereniging of uitvaartondernemer.

De hoogte van de premie

De hoogte van de te betalen premie en de tijdsduur is afhankelijk van de gekozen verzekeraar en verzekeringsvorm. Uiteraard speelt ook de leeftijd mee die men heeft op het moment van afsluiten van de verzekering. Er zijn diverse websites waarop u uitvaartverzekeringen kunt vergelijken.

Geen verzekering maar toch geld reserveren.

U wilt geen verzekering afsluiten maar wel over financiën beschikken voor het betalen van uw uitvaart? Dan is het afsluiten van een deposito een mogelijkheid. U stort een overeen gekomen bedrag op onze bankrekening en dit bedrag reserveren wij voor de betaling van uw uitvaart. Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0342-415629 of via de e-mai: info@delaatsteeerbarneveld.nl.

Deposito afsluiten