Wat kost een uitvaart?

Kosten uitvaart

Om een goede begroting te kunnen opstellen zult u eerst een duidelijk beeld moeten hebben van uw wensen. Hierbij moet u onder andere denken aan:

  • wordt de overledene tot de dag van de uitvaart thuis opgebaard of in een rouwcentrum?
  • wilt u als familie zelf de overledene dragen of wilt u dit laten verzorgen?
  • wilt u een aparte condoleanceavond?
  • wilt u na afloop gebruik maken van een koffietafel?

Onvoorziene kosten

Helaas merken wij vaak dat nabestaanden vele kosten over het hoofd zien. Het houdt qua financiën niet op bij de kosten die De Laatste Eer in rekening brengt. Het verzorgen van de uitvaart is slechts een klein deel van de kosten.
Ook het huren van een aula of kerkgebouw, de aankoop van een graf en eventueel een grafmonument brengen kosten met zich mee. Wij kunnen u hierin adviseren.

Wilt u een kostenbegroting op maat? Vraag vrijblijvend een offerte op.

Offerte opvragen

Wilt u korting op de uitvaartkosten van De Laatste Eer? Of wilt u andere voordelen?

Bekijk opties lidmaatschap

Mogelijkheid voor deposito

Steeds meer mensen willen een geldbedrag opzij zetten voor kosten die ontstaan bij een overlijden. U kunt er, naast het afsluiten van een verzekering, voor kiezen om in plaats daarvan bij onze vereniging een depositorekening af te sluiten. Het bedrag wat op deze depositorekening is gestort wordt na het overlijden in mindering gebracht op de te betalen kosten.

Erfenis

Het is ook mogelijk om de kosten van de uitvaart uit de nalatenschap van de overledene te betalen. Er zal dan uiteraard wel sprake moeten zijn van een positief bedrag wat beschikbaar komt.