Wat kost een uitvaart?

Om een goede begroting te kunnen opstellen zult u eerst een duidelijk beeld moeten hebben van uw wensen. Hierbij moet u onder andere denken aan:

  • wordt de overledene tot de dag van de uitvaart thuis opgebaard of in een rouwcentrum?
  • wilt u als familie zelf de overledene dragen of wilt u dit laten verzorgen?
  • wilt u een aparte condoleanceavond?
  • wilt u na afloop gebruik maken van een koffietafel?

Helaas merken wij vaak dat nabestaanden vele kosten over het hoofd zien. Het houdt qua financiën niet op bij de kosten die De Laatste Eer in rekening brengt. Het verzorgen van de uitvaart is slechts een klein deel van de kosten. Ook het huren van een aula of kerkgebouw, de aankoop van een graf en eventueel een grafmonument brengen kosten met zich mee. Wij kunnen u hierin adviseren.

Wilt u weten wat een uitvaart u gaat kosten? Vraag dan een offerte op maat op.

Wilt u een kostenbegroting op maat? Vraag vrijblijvend een offerte op.

Offerte opvragen

Wilt u korting op de uitvaartkosten van De Laatste Eer?

Voordelen lidmaatschap

Mogelijkheid voor deposito

Wilt uw alvast en bedrag reserveren voor het betalen van uw uitvaart? Dat kan door het vestigen van een deposito. Het bedrag kunt u zelf kiezen. Bij het opstellen van de factuur van uw uitvaart wordt het bedrag wat in het deposito is gestort afgetrokken van de in rekening te brengen kosten.

Is het bedrag in deposito hoger dan de werkelijke kosten? Het nog beschikbare bedrag wordt dan overgemaakt aan de opdrachtgever van de uitvaart.

Wilt u een deposito vestigen? Neem dan contact op met de penningmeester van de vereniging via het contactformulier.

Uitvaart betalen vanuit de erfenis

Het is ook mogelijk om de kosten van de uitvaart uit de nalatenschap van de overledene te betalen, mits de nalatenschap een positief bedrag bevat.