De dag van de uitvaart

De dag van de uitvaart

Er zijn diverse mogelijkheden om de overledene te vervoeren. Het gaat hierbij om zowel het vervoer op de dag van de uitvaart als over het vervoer in de dagen die hieraan voorafgaan. Het meest gebruikelijke is de inzet van een rouwauto.

De Laatste Eer beschikt over een eigen moderne rouwauto’s: een zwarte en een grijze Mercedes.  Naast het vervoer vanaf het sterfhuis naar een begraafplaats of crematorium wordt ook al het andere vervoer uitgevoerd. U moet hierbij denken aan het vervoer vanuit een ziekenhuis of voor een uitvaartdienst naar de kerk of het rouwcentrum.

Het is een goed gebruik dat bij vertrek vanaf het sterfhuis of bij aankomst bij het rouwcentrum wordt ‘voorgelopen’. Men kan er ook voor kiezen om de rouwauto te laten begeleiden door dragers.

Tegenwoordig kiezen mensen soms voor een rouwauto met een andere kleur of een ander merk. Wij kunnen dit voor u regelen. Ook is de keuze voor een andere wijze van vervoer mogelijk. U ziet hier bijvoorbeeld de rouwkoets van Wijnand Hazeleger uit Voorthuizen.

Locatie van de plechtigheid

De Laatste Eer regelt samen met u de locatie van de plechtigheid. Deze ruimte wordt zoveel als mogelijk ingericht naar uw wensen.

U beslist welke muziek er gedraaid wordt of dat er gebruik wordt gemaakt van een orgel en/of andere muziekinstrumenten. Ook is het mogelijk om een beamer te gebruiken. Op deze manier wordt het afscheid persoonlijker. Alles is bij ons bespreekbaar.

Uw woning tijdens de uitvaartplechtigheid

Helaas lezen ook ongenode gasten de kranten. Het is niet voor het eerst als er tijdens de uitvaart wordt ingebroken in uw woning. Om dit te voorkomen bieden wij de mogelijkheid om tijdens uw afwezigheid iemand in uw woning aanwezig te laten zijn.